“Ik ben geboren in 1975 in de stad Yerevan. Op vier jarige leeftijd ben ik begonnen met muziek maken op de qanon (Armeens klassiek snaarinstrument) en piano. Al snel bleek dat ik een zeer getalenteerde leerling was.

Ik ging in mijn kindertijd naar een gewone basisschool. Daarnaast volgde ik toen al een opleiding aan de muziekschool. Daarna deed ik mijn middelbare schoolopleiding aan het muziekcollege. En vervolgens ging ik naar het conservatorium.

Ik studeerde op het conservatorium af op Qanun en piano. Aan het conservatorium heb ik mij ook gespecialiseerd in de harmonieleer, de solfège en het dirigeren van orkesten.

In Armenië was ik een veel gevraagd soloartieste. Ik heb veel optredens verzorgd met diverse ensembles en artiesten. Ik had behalve optredens in mijn eigen land, ook optredens in het buitenland.

Sinds 2003 woon ik in Noordwijk. Ik ben naar Nederland gekomen voor het geven van concerten met Het Nieuw Ensemble uit Amsterdam.

Tegenwoordig geef ik privé piano- en keyboardlessen. Ik heb mijn eigen pianoschool en geef zowel les aan kinderen als volwassenen. Ik word ook nu regelmatig gevraagd voor solo-optredens met de qanon.
In 2022 heb ik samen met Ivo Boswijk het projectkoor Tsirani tsar opgezet. Hiermee brengen we Armeense muziek.”