“De melancholie, kracht en diversiteit van de Balkan-, Georgische-, Armeense- en Turkse volksmuziek, daar hou ik van.
Het Black Swan Quintet geeft mij de mogelijkheid om de schoonheid en weemoed van de volksmuziek uit de Balkan en de landen rond de Zwarte Zee voor het voetlicht te brengen.

Ik ben gespecialiseerd in het dirigeren, componeren en arrangeren van deze muziek. Voor diverse koren en ensembles, waaronder het Black Swan Quintet maak ik de arrangementen en composities. Ik speel gitaar, Bulgaarse tambura, Georgische panduri, klarinet en chalumeau. 

Ik ben in 1985 afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de muziek van Le mystère des voix Bulgares. Vanaf dat moment raakte ik steeds meer in de ban van Balkan-volksmuziek en dit werd uiteindelijk de bron van mijn specialisatie wereldmuziek.

Vanaf 2001 tot heden ben ik dirigent van Balkankoor Slavuj uit Amsterdam. Van 2004-2017 was ik mede-oprichter en dirigent van het Bulgaars ensemble Chubrica, samen met de Bulgaarse zangeres Galina Durmushliyska.  

Mijn muzikale interesse is inmiddels meer verschoven naar het oosten: Turkije, Georgië en Armenië. Van 2017-2022 was ik dirigent van Georgisch ensemble Merani samen met mijn Georgische collega Ketevan Tsiklauri.

In 2022 heb ik samen met mijn Armeense collega Ruzanna Hakobyan het projectkoor Tsirani Tsar opgezet (Armeense muziek). Daarnaast geef ik workshops aan koren en organiseer ik zangreizen. ”